sommar,  TRÄDGÅRD,  trädgård

TO PLANT A GARDEN IS TO BELIEVE IN TOMORROW

Nu står trädgården i full blom! Det är så vackert och varje ledig minut tillbringas i den för att hålla ogräs och sniglar borta! Igår plockade sönerna 150 stycken! De rackarna älskar mina jordgubbar tyvärr.

Önskar det fanns doftblogg! Denna underbara Doftschersminhäck (mer känd under namnet Jasmin) planterade jag för många år sedan, den blommar med obeskrivligt många och ljuvligt doftande blommor. Trädet längst upp till höger i bild ska jag snart klippa av blomklasarna på och göra något riktigt gott av. Vad det blir och recept kommer naturligtvis!

Läget i trädgården just nu! Allium, Silvermartorn, klätterhortensia med sina läckra/ljuva blomklasar.
Rosor, rosor, ljuvligt doftande helena klätterrosen är på g, samt en av rosorna invid dammen.

Jordgubbarna har vi börjat att skörda också! Har de lite var stans i trädgården. De ovannämnda som sniglarna ligger i perfekt markläge för dem. Som en öppen buffé. De ovan till vänster på fotot är placerade i höga rör i min lilla kryddbacke. Har även smultron i rör. Sockerärtor är ett måste! Sår de i omgångar och sätter ett hönsnät runtom som de får klänga i.

Ovanför kryddbacken har jag en hög med favoritperenner och rosor och så lite smultron vid kanten så att barnen kan plocka och sitta på bryggan invid dammen äta och kika på djurlivet som är rätt intressant för en vuxen eller hund också…

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *