.RECEPT & MAT,  äta ute,  Los Gigantes,  RESOR & SEMESTER,  Spanien,  Teneriffa

THE HARBOUR CLUB, PEKING GARDEN II LOS GIGANTES TENERIFFA

Tänkte recensera, tipsa (eller kanske inte) om de restauranger vi besökte under vår vistelse i Los Gigantes, Teneriffa. Vårt lägenhetshotell hade en egen restaurang fint belägen på en terrass med utsikt över pool och los gigantes. Det fanns även en inomhusdel. Första kvällen provade vi deras kök och jag tog helt enkelt en friterad kyckling i brödsmulor, sallad en limemajonnäs och till detta de omtalade kanariska potatisarna. Nu fick jag in vanlig kokt potatis och make och min sallad blev förväxlade. Jag skulle ha varma grönsaker och han min kalla. Men kycklingen var god och potatis är potatis. Absolut ätbart! Stora portioner och personalen som var brittisk uti fingerspetsarna. Här var det ingen idé att öva på sin turistspanska.

Varje kväll hade de en artist som underhöll. Första kvällen (söndag) lyssnade vi på en farbror á la Frank Sinatra. Duktig! Sista på en kvinna som sjöng blandat med tyngdpunkt 60-tal kanske. Var väl helt OK. Vi avslutade middagen att “tjuvdansa” utanför till “From this moment” Sååå romantiskt! ♥

Hade så roligt åt detta! Gogglade på fisken “sole”. Hahaha! Det blev kyckling iställe.

THE HARBOUR CLUB, PEKING GARDEN II LOS GIGANTES TENERIFFA

Den inhemska kanariska ölen Dorada var helt OK. Fanns med olika procent och den röda var svagast.

 THE HARBOUR CLUB, PEKING GARDEN II LOS GIGANTES TENERIFFA

Sista kvällen efter vår bergklättring var vi hungriga som vargar och bestämde oss för att käka igen på The Harbour clubs restaurang för vi visste att de serverade burgare. Beställde in en fet burgare med ost och bacon samt pommes med ost på. Såg så himla god ut när den kom in men ack så skenet kan bedra. Kändes som burgaren var fabriksgjord och processad. Som att köpa färdiga sammanpressade nötbiffar. Så konstig konstens. Baconet var segt och jättesalt, ja hela burgaren var översaltad också. Potatisklyftorna var slappa och med den smälta osten på blev det bara sörjigt. Inte krispigt som jag hade fantiserat om. Coleslawen var helt OK men tyvärr detta var inte i vår smak.

THE HARBOUR CLUB, PEKING GARDEN II LOS GIGANTES TENERIFFA

En annan kväll tog vi de 69 trappstegen ned till gatan där Peking garden II låg. Varför inte? Lite kinamat istället för kanariskt… Restaurangen var helt OK. Mycket att välja mellan och vi tog in fried rise, biff och kyckling. Klassiska rätter.

Även här försvenskat med meny på restaurangen fasad.

THE HARBOUR CLUB, PEKING GARDEN II LOS GIGANTES TENERIFFA

Maten såg god ut och var det! Klassisk god kinamat! Stora och väl tilltagna portioner.

Som alla vet så bjuder restaurangerna ofta på lite sprit efter måltiden och denna gång var inget undantag. Lite väl fräcka motiv i porslinskopparna bara som drycken serverades i. Maken och jag funderade om hur de gör när det är äldre par eller barnfamiljer där och äter. Kändes inte helt OK att bli serverad i dessa eftersom han propsade på att berätta om dem och verkligen visa att vi skulle titta inuti dem. Servitören trodde kanske att vi var på “honeymoon” haha! Var fler som frågade om vi var det….

Dessa Geishor.

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *