löpning,  träning

LANDSVÄGSINTERVALLER

I denna ljuva Brittsommartid!

Igår var det som en helt underbar sommarkväll när jag begav mig ut på en intervallrunda på landsvägen. Luften krispig lätt att andas och det doftade höst i de partier där solen strålar inte riktigt kunde ta sig.

Ett helt perfekt intervallpass helt enkelt! Och det är därför jag gör det utomhus! Att få uppleva naturens skiftningar i de årstider då det går att springa ute  utan att riskera att skada sig. Snart kommer vinter och halka och då är det slut på utomhusintervallerna.
Igår var jag tvungen att stanna till snabbt och fotografera lite genom mitt plastfönster på Belkin (därav sämre kvalité men bara för att visa hur ljuvligt det är)

130905
Den underbara rundan är 6 km lång och nuvarande intervallpass är 30/30/60 X 11 (sprint/gåvila(numera PW)/löpning)

Jag känner att det är dags att öka sprintdelen. Har skyndat långsamt eftersom intervallpass frestar på kroppen. Men passen har verkligen har gjort skillnad denna sommar och då har vi inte kört passet varje vecka…
Målet är att att hamna hemma efter den 11:e omgången + 5 min nerjogg.

Det finns en mängd olika intervallpass att välja mellan men viktigaste är nog att man orkar hela vägen, tycker att det är roligt (ja jag gillar intervaller) och att det ger resultat!

Jag orkar mer, kan köra progressivt och spurta :)

Hur intervallar du?

Share Button
 

One Comment

  • Virriga Vero

    Ja mina är nog mer sakta gemak till jobbet och snabbt hem. :P

    Tycker du är duktig och ja, du har hört det förr, inspirerande.
    Ha en fin helg nu! Ska komma förbi nån dag och kolla in det nya herrmärket tänkte jag.

    Trevlig helg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *