löpar/sportmode,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  träning

MORGONJOGG & CRAFT PXC STORMJACKET

Det är allt för sällan som jag ger mig ut själv på en morgonjogg. Men redan igårkväll kände jag en längtan att få ta mig ut på en runda och känna på benen efter veckans fyspass och löpintervaller.
-5 grader vindstilla och ett riktigt, riktigt lätt snöfall. Nästan så att man kunde räkna snöflingorna som dalade ned. Jag tog landsvägsrunda, det är ljust på morgonen nu så valet var enkelt att ta en skön tur ut från orten på landsväg mitt i naturen.

En av mina favoritrundor. Ser framemot när snön smälter och vårblommorna knoppas, en stekhet sommardag eller ett stilla sommarregn….

Det är precis därför jag tar mig ut, att få njuta av naturen. Jag löptränar inte för att som det så populärt beskrivs på de sociala medierna “fettförbränning” & #bränna fett”. Jag löptränar för att det är en hobby, jag gillar det! Att man sedan får tillbringa tiden mestadels utomhus i alla våra härliga svenska årstider är grymt!
140124
#vinterlöpning i modd & halka via mitt Belkinfönster.

Det sköna med dagens morgonjogg var att det var moddigt och halt väglag, så det fick ta tid! Ett riktigt njutarpass. Sådana här pass kan jag leva på länge! Ibland ger detta själen mer än när man jagar tiden på en snabbdistans. Men det har ju också sin poäng och charm när det är dags för dem. Precis som när man köttar ett backepass eller travar på kilometer efter kilometer på ett långdistanspass. Löpning är så mycket mer än att springa en slinga om och om igen. Jag lovar! ;)

Äntligen har en varm löparjacka fått flytta in i min träningsgarderob!  Det blev en Craft PXC storm jacket. Valde en riktig skön knallig cerise färg! Man måste synas när man är ute på vägarna!
140123_3
#Craft PXC stormjacket

Enligt väderprognos så ser det lovande ut inför helgens långpanna! Om jag längtar? Skoja!
Hoppas att ni har en fin fredag med både fredagsfys & fredagsmys!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *