löpning,  träning

15 UNDERBARA

Via stadens asfalt tar vi oss ut i skogen i lugnt prattempo. Andas in höstens som krupit sig närmre den senaste veckan.

Genom den första skogens på en dammig grusväg som övergår till stig genom fuktig höstdoftade skog. Sinnena är vakna och njuter av årstidsomslag och förändringarna som sker, naturen förbereder sig inför vila.

Vi kommer åter ut på asfalt och tar av vid vägen som går ned mot vår vändpunkt.

Vi löper via slingrig grusväg och ut över öppna åkrar där solen möter oss med full kraft. Åter en bit i slingrig skog för att komma till returplatsen.

Vatten och sandstrand, en underbar belöning som ger ro. Ett kavlungt vatten som är så vacker så det gör ont.

Returen startar och vi väljer grusvägen via “Bullerbyn” så trevlig. Idag är inte hunden ute och skäller på oss. Vi reflekterar över boställen som är till salu och det där pampiga huset med stängsel och bevakning. Vi fortsätter i behagligt prattempo och pratar om allt och ingenting.

Vi tar av in på skogsstig igen. Här är grannskogen bitvis tät och solen orkar knappt igenom. Men där den gör det, så känns livet, att detta är på riktigt och jag kommer på mig själv att jag ler när jag träffas av solens strålar som orkar sila sig igenom.

Åter tillbaka på den långa grusvägen, på hemvägen är den alltid som längst men just idag går den fort.

Ut på asfalthaltig landsväg som ringlar upp och ned till höger och vänster. Belöningen kommer så småningom, det kavlugna vattnet som följer med oss en bit innan vi tar den sista backen upp och straxt är hemma.

130923

Detta är beskrivningen på mina 15 kilometer som jag älskar att ägna en lördagseftermiddag tillsammans med maken.

Det är helt oslagbart.

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *