löpning,  lopp

TJURRUSET

I bilen på väg mot loppet funderade jag över om jag eller rättare sagt maken och jag om Tjur ruset var ett lopp för oss. Tyvärr så blev det DNS på maken pga ryggproblem. Jättetrist eftersom detta var ett lopp vi båda har sett framemot länge.

Vi har aldrig sprungit det och vi har hört att det är jobbigt, lerigt och obanat. Alltså ingenting för de som gillar att tugga asfalt. Men, vi älskar att springa trail i skogen och försöker få till ett pass då och då. Inga försiktiga smålunkande i skog utan riktiga tempopass över stock och sten i högt tempo.

Och vad kan jag säga om mitt första Tjur rus? Jag älskar det! Tyvärr blev jag lite besviken för att jag trodde att det skulle var ännu värre och tuffare. Men banan var helt OK men jag kunde ha kört på lite hårdare med tanke på att jag sparade krafterna “i fall om”. Jag lyckades disponera krafterna bra och höll mig borta från mjölksyran även om det började att bränna i lår och vader i de tuffaste backarna. Efter en kilometer klev man rätt ut i en sjö för att fortsätta upp upp i två skidbackar, då tänkte jag att detta blir tufft! Men sedan blev banan snällare. Visst lite obanat (men inte så obanat jag hade föreställt mig) mycket kuperat, sand, lite leråker och bästa av allt var när man skulle ned i en sandtag. Jag sa till en tjej att nu skulle man ha en kamera för det var mäktigt att se karavanen med löpare som ringlade sig ned för att fortsätta upp i ren sand. DEN backen var tuff men jag drack energidryck och tog två Destroxsol på väg upp och andades djupt för att syresätta de trötta musklerna. Sedan var det bara att köra de sista tre km som var kvar! Allt avslutades i “bäverdammen”, där man fick sig ett svalkande lerbad.

Rent arrangörsmässigt var det kanon! Bra med parkeringar med vakter som visade vart man skulle parkera. Kommer garanterat att köra detta nästa år igen!

131007_1

 

 

Från bästa löparklubben Run Baby Run var vi tre som deltog! Nästa lopp kommer vi att vara ett helt gäng som springer! Ska bli så roligt att se alla löpgalna tjejer!

131007_2

 

Bästa Malin och  Anna!

Share Button

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *