en halvmara i månaden,  Göteborg,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  lopp,  RESOR & SEMESTER,  SPORT

GÖTEBORGSVARVET 2015

Så var det över, vårt första Göteborgsvarv! Kan sammanfattas med ett ord.

UNDERBART!

Måste vara det bästa loppet hittills! Jag kände mig stark genom hela loppet utan några större svackor. Förutom den på väg uppför Älvsborgsbron där vi tog det lugnt och fotograferade.
För lugnt var ordet för detta varv. Maken har sina ljumskar som krånglar och jag har en mara att “vila inför”.
Så här i efterhand hade det kunnat bli en riktigt bra tid, men vi valde det lugna och starka genom hela loppet läget.
Trots lugnet så blev det nytt pers!

150527_1150525_15
Fredag och vi är ute vid friidrottens hus, Frölundaborg, Slottsskogsvallen och hämtar våra nummerlappar. Checkat in på hotellet gjorde vi redan när vi anlände till Göteborg vid halv elva. Vi bodde på Clarion Hotel Post och mer foton och info kommer i ett senare inlägg!

150527_3
150525_13
Supertaggade! Innan start mötte vi upp delar av Run Baby Run för att umgås, peppa och stå i bajamajakö tillsammans. På lördag så springer delar av denna kvartett Stockholm maraton tillsamman! Min allra första! De andra är rutinerade och har kört både maror och Ultror! Heja världens bästa löparklubb och tjejgäng! ♥150525_16
Var lite osäkra om makens ljumskar skulle hålla all 21 km. Peppar varandra innan och min vän sa att orkar inte maken så dra iväg själv! Men såklart att han orkade! Ha t o m svarade på SMS till vår son som undrade hur det gick. Så här i efterhand ande vi faktiskt ibland vanligt prattempo och snackade och pekade på omgivningen och bara njöt och tog in stunden och staden. 150525_9
Träffade på min superhärliga och fantastiska vän Annika som är en klassiker!150525_8
Mäktigt att titta på den gigantiska bildskärmen när elit drog iväg.150525_14
Snart dags för vår startgrupp att få springa. Ett måste är det klassiska startfållan, snart dags fotot ;)150525_7
Loppet gick förvånansvärt snabbt och det kändes aldrig riktigt jobbigt. Visst kändes det i benen vid stigningen upp till första bron men det avvärjde jag med lite fotografering, vi skulle trots allt ta det lugnt!
Den första kilometern gick inte oväntat sakta och vi låg i vänsterfil. Känslan var att vi hamnat i “fel” startgrupp, vi startade sent eftersom vi inte hade seedat in oss eller sprungit varvet förut. Så en trevlig känsla när man passerar löpare, men tyvärr trångt och ibland många bromsklossar. Men som sagt vi skulle ta det luuuugnt! ;)
Lite fotografering på väg uppför första bron. Klarblå himmel och perfekt temperatur! Vi lyckades få en fin löparbränna på köpet!
Känslan genom loppet var stark kropp, inte ont eller någon kroppsdel som sa ifrån, inte ens huvudet! Drack vid alla stationer en liten kluck vatten och där det fanns energidryck tog jag även det. Med mig hade jag mitt “fika”. Var femte kilometer tog jag en halv nötcreme! Funkar galant!150525_4
Efter målgång och vi går via broar till den andra sidan tillbaka till startområdet. Mycket folk! Och vi blev kalla snabbt. Så skynda att hämta ut väskan och kläs oss och mot hotellet för en varm lång dusch.150525_12
Så där ja! Årets medalj otroligt stilig! Designad  av Sara Lailasdotters, Högskolan för design och konsthantverk.150525_30
Sammanfattningsvis, ett mycket bra arrangerat lopp med en fantastisk sightseeing runt gröna sköna Göteborg! Bra antal med vattenstationer, schysst musikunderhållning och ûbertrevliga åskådare som hejade, ropade och highfivade!
150527_2 150527_4
Stort tack Göteborgsvarvet, detta gör vi garanterat om!

HÄR hittar ni målkameran och 3:19 in kan ni se oss spurta in i mål hand i hand höjandes händerna!

Fler inlägg om Göteborg kommer! Vi hann promenera runt också både före och efter loppet! :)

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *