löpning,  lopp

HÄSSELBYLOPPET 2013

Woop woop! PB! PB! PB!

Åh vad härligt att få inleda det första inlägget efter gårdagens Hässelbylopp så där!

Så här var mitt Hässelbylopp 2013:

Vi vaknade tidigt till en blå himmel och strålande höstsol. En perfekt dag för ett lopp! Åkte i god tid och fick som förra året (då det var premiär för just Hässelby samt vårt andra millopp) bästa parkeringen precis vid Hässelby IP. Vi kollade runt och maken testsprang lite, han har fortfarande problem med ryggen men hornen växte och vips så hade han köpt sig en startplats.
Sedan började tjejerna från vår löparklubb Run Baby Run trilla in. Så trevligt att ses och så mycket pepp!
Tiden går som vanligt alldeles för fort när man har trevligt och vips så var det dags för mig och två till av RBR att ställa oss i startfållan.

Gick bra de första km, sprang på högerkant utanför asfalten på gräset och tycker inte att det var för trångt. Hittade mitt tempo och försökte hålla jämn fart.
Efter 3 kilometer var det vattenpaus och som jag lärt mig av egen erfarenhet så är det bäst att stanna, gå och dricka för att sedan springa vidare. Inte ta i farten , kasta i sig och sätta i strupen som har hänt. Efter 7 fanns även där ett vattenhål och samma procedur upprepades. Inte heller för mycket vatten bara en klunk annars brukar jag få håll. Jag körde med doping detta millopp i form av Dextrosol. Det har fungerat de två senaste loppen DN Stockholm halvmarathon och Tjurruset.

Vid 8 km hade jag en tid på 40:någonting och tänkte att nu jäklar springer du! Kopplade in pannbenet och repeated en låt som är helt perfekt för mitt löpsteg och att hålla samma tempo. Vissa hade löpcoacher som farthållare men de två sista var det denna låt som hjälpte mig in i mål och krossade förra årets tid med 4 minuter!
Mitt nya PB på milen lyder: 53:46!
Helt galet egentligen eftersom mitt mål efter denna sommar har varit att komma ned på sub 56.
Så summa summarum, jag börjar få in lite loppvana. Försöker disponera loppet väl och lyssna på kroppen. Vid 6-7 km gick jag ned i tempo ett tag för snabb återhämtning.
131014_1
Ovan: Världens bästa löparklubb Run Baby Run! (Alla är inte med) ALLTID en boost att träffa dessa härliga grymma tjejer! ♥
131014_2
Imponerad över att maken trots ryggproblem klarade att löpa OCH slog förra årets resultat! Du är bäst älskling! ♥ Foto till höger: Avi & Anna. Sann RBR anda. Pepp, kramar, glädje, tårar & kärlek i en salig blandning.
131014_3
Och så fick vi tjejer agera publik på en fotografs begäran! Så klart vi peppar andra också! Gogogo! [Fotograf: Ryno Quantz fler foton finns här!]


Är loppsäsongen över nu då? Nääää knappast! finns ett par till lopp att springa om man vill det!

Share Button
 

One Comment

  • Vero

    Heja heja säger jag bara. Tycker ni är helt otroliga som springer en massa. Själv blir det bara spring om jag måste, om jag glömt något eller har hemskt bråttom.

    Ha en fin dag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *