.RECEPT & MAT,  dessert,  förrätt,  grillat/tillbehör,  HEMMA HOS,  HÖGTIDER,  kött,  matsal,  nyår

NYÅR 2013

Här kommer lite foton från vår härliga nyårsfton! Bättre sent än aldrig!
140102_2
#Glamour
Nyårsdukningen gick i silver & guld. Bordtabletter i paljettfodral från H&M. Barnen fick sin dryck serverad i gamla hederliga coca colaflaskor och egna små kit. Inga blommor på bordet i år, tyckte det var fint med julens blåbärsris som fick bo i våra snapsglas.
140102_3
#Villan i vinterskrud
Snön lyste med sin frånvaro men vad gör det när det är mörkt ute och vi har vår julbelysning som gör det fint och mysigt.
Nyårsmeny
Förrätt

I år serverade jag två förrätter. Kräftsoppa med ostsnurror & gratinerad fylld hummer. Två enkla rätter att förbereda och så uppskattade av gästerna. Några av mina favoritförrätter!
140102_4
#Kräftsoppa, ostsnurror #gratinerad fylld hummer
Huvudrätt
Helgrillad sesam/chilimarinerad oxfilé på bädd av krispiga grönsaker (paprikor av olika slag, sockerärtor, rödlök, vitkål) serveras med en kraftig vinsås, gräddsås och krämig potatisgratäng. Årets sista grillning enligt tradition! Och igår avnjöt vi redan årets första ;)
140102_5
#Oxe med krispiga grönsaker
Dessert
Trelagers pannacotta. Smakerna jag valde var vanilj, choklad och blåbär. Och så en liten hallonsalsa ovanpå. Måste göra mig av med alla bär som vi plockade förra året! Snart dags at fylla frysen igen.
140102_6
#Trelagers pannacotta med hallonsalsa
Som sagt vi vuxna och barnen hade en trevlig kväll med mat som jag förberett och med mise en place så var det var inte långa kökspass i köket vilket är trevligt.
140102_7

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *