CHOKLADTÅRTA MED CITRUSKRÄM & SMÖRKRÄMSROSOR
Haha! OJ! Vilken lång överskrift ;)
Men så är det kortaste jag kan skriva om denna faktiskt magnifika smarriga tårta som jag bakade till mig själv och våra gäster på min födelsedag!
Idag fyller världens bästa make år så då passar det väl utmärkt med denna inspiration!
Som vanligt använde jag mig av DETTA chokladanslag, saftig och gott så att det förslår.
Jag gjorde en citruskräm med apelsin och citron som jag sedan blandade med grädde och hade mellan anslagen.
För ovanlighetens skull skippade jag marsipanen (!!!!) och gjorde en smörkräm på Mmmmmmarabou choklad.
Och som pricken på I:t frukter i lite höstligare färg som matchade chokladen…
Citruskräm
3 äggulor
1 dl strösocker
saft och rivet skal från 1 apelsin
saft och rivet skal från ½ citron
Vispa samman gulor, socker, apelsin och citronsaft samt skal i en kastrull. Sjud upp krämen under vispning. Låt den svalna. Tänk på att krämen inte får koka! Då blir det äggröra.
Marabousmörkräm
2 chokladkakor Marabou
1 ½ dl grädde
175 g smör
1 msk sirap
Koka upp grädden, bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå en stund innan du rör den till en jämn smet och låter den svalna.
Vispa smöret poröst tillsammans med chokladsmeten.
Montera bottnarna med citruskrämgrädden. Täck hela tårtan med ett lager med vispad grädde. Fyll en spritspåse med passande tyll med smörkrämen och spritsa ut rosor/cirklar. Dekorera med frukt. Jag valde Physalis, mango, gul kiwi, fileade apelsinklyftor och passionsfrukt. En mäktig fyllig fyralagers tårta med härlig smak. Nomnom!