.RECEPT & MAT,  bakning

CHOKLADTÅRTA MED EXTRA ALLT

Denna chokladtårta fick min make på sin födelsedag minst sagt all inclusive. Men denna speciella dag som är idag den 12 december fyller den förstfödda 30 år! Tror nästan att man skriver fel men nej, trettio år sedan är det sedan jag födde mitt första barn. Jag önskar att jag kunde hunnit att baka denna tårta till henne idag, men tiden räcker ju inte till och jag jobbar till stängning. Men, här kommer recept på denna supersmarriga tårta.

Jag gjorde två anslag (bottnar)

Chokladanslag

1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på 15 cm. Grädda i 175 gr i ca 40 min.

Chokladganache (drip):
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad

Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Häll över grädden och rör om tills chokladen smälter. Häll över i en spritspåse lägg åt sidan tills du dekorerar tårtan.

Fyllning & dekoration

chokladmousse
grädde
drottningsylt
jordgubbar
vit, ljus och mörk choklad
maränger
toffifee
strössel
malteser

Smält chokladen och doppa och dekorera jordgubbarna. Låt stelna.

Montering av tårta

Dela bottnarna och fyll lagren med chokladmousse och grädde dom du blandar med drottningsylt. Spackla tårtan med grädde och spritsa ut chokladdripp på tårtan och över kant så att det ser ut som det runnit över tårtan.

Dekorera tårtan med chokladdoppade jordgubbar, chokladgodis och strössel. Det blir extra fint med flaggor och ätbara blommor.

CHOKLADTÅRTA MED EXTRA ALLT

CHOKLADTÅRTA MED EXTRA ALLT

CHOKLADTÅRTA MED EXTRA ALLT

CHOKLADTÅRTA MED EXTRA ALLT

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *