LÖPNING & TRÄNING,  lopp,  TIPS

STOCKHOLM URBAN MILE

Fick ett pressmeddelande via mail om ett nytt lopp som jag vill slå ett slag för.
Det heter Stockholm urbane mile och liknar inget löplopp.
Ingen bansträckning eller tidtagning. Det finns olika checkpoints dit löparna ska ta sig på egen hand.
Och det bästa med loppet är att man skänker pengar till barncancerfonden istället för att betala en startavgift!

Så här står det i pressmeddelandet

140409_1

Under löploppet Stockholm Urban Mile den 22 maj finns ingen klassisk bansträckning, ingen tidtagning och ingen officiell arrangör. Däremot kommer det att finnas massor av löpsugna deltagare en vårkväll i Stockholm, som samtidigt samlar in pengar till Barncancerfonden.

– Vi ville skapa ett nytt och modernt stadslopp där man som löpare inte är styrd av en traditionell bansträckning, utan får avgöra själv hur man genomför loppet. Samtidigt ville vi göra en insats för Barncancerfonden. Deltagande i Urban Mile är gratis, men vi uppmuntrar samtliga deltagare att ta med 50 kronor eller mer till start och skänka till Barncancerfonden. Genom Team Rynkeby Täby och Stockholm som kommer finnas på plats går bidraget oavkortat till Barncancerfonden, säger Nicholas Roman, ansvarig för Intersport Challenge och Stockholm Urban Mile 2014.

Till skillnad från vanliga lopp så har bansträckningen i Urban Mile ersatts av ett antal Check Points som exempelvis Slottsbacken, München Bryggeriet och Odenplan. Vilken väg du tar är helt upp till dig själv.

– Det är inte säkert att det är den rakaste vägen som är den snabbaste. Det finns två banor med en uppmätt sträcka på ca 5 km respektive ca 10 km, men det kan bli mer eller mindre beroende på vilken väg du väljer och i vilken ordning du tar dig till dessa Check Points. Först i mål med bevis från alla Check Points vinner Urban Mile 2014, förklarar Nicholas.

Starten av Stockholm Urban Mile 2014 går av stapeln den 22 maj klockan 18.30 vid statyn i Humlegården där även målgången är. 24 timmar innan start kommer kartan att kunna laddas ner via Intersport Challenges Facebooksida och planeringen av den optimala rutten påbörjas.

All information om Urban Mile finns på: https://www.facebook.com/intersportchallenge

Visst låter det roligt? Haka på nu och spring ett urbant lopp med fokus på välgörenhet till en mycket viktig hjärtefråga.

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *