16-ÅRING IN THA HOUSE
Sonen fyllde 16-år (!!!!) i förra veckan och vi firade honom med mat & marsipantårta såklart!
Bakade egna rågmjölspitabröd och fyllde dessa med (ingen högoddsare) med pulled pork, den smarriga inlagda (picklade) rödlöken, kidneybönor, sallad, gurka, tomat, majs, vitlökssalsa och creme fraische! Så gott!
Som ler & långhalm dessa två godingar ♥
Tårtan blev enligt önskemål med chokladanslag och geishafluff, hallonsylt, grädde. Eftersom han är spelnörd så fick tårtan samma tema som spelet han fick i present. (Call of duty AW) Alltså ett kikarsikte och den berömda “army tags”.
Geishafluff är löjligt enkelt att fixa! Ja gör chokladgrädden dagen innan så är det bara att vispa upp den när det är dags att montera tårtan.
3 dl vispgrädde
2 st 100 g geishachokladkakor
Värm upp grädden, tag av från värmen och lägg ned chokladen i mindre bitar rör om tills det smält ihop till en ljuvlig gräddchoklad. Låt svalna, plasta och förvara i kylen. Vispa upp när det är dags för användning. Även supergod som en mousse!
Och såklart att det blev Mellomecka i helgen också! Återkommer snart med årets första!