.RECEPT & MAT,  ♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  bakning,  FAMILJ,  FEST,  HÖGTIDER,  kött,  LIVET,  tårta,  tillbehör,  tillbehör dessert

16-ÅRING IN THA HOUSE

Sonen fyllde 16-år (!!!!) i förra veckan och vi firade honom med mat & marsipantårta såklart!

Bakade egna rågmjölspitabröd och fyllde dessa med (ingen högoddsare) med pulled pork, den smarriga inlagda (picklade) rödlöken, kidneybönor, sallad, gurka, tomat, majs, vitlökssalsa och creme fraische! Så gott!150209_7150209_4150209_5

Som ler & långhalm dessa två godingar ♥

Tårtan blev enligt önskemål med chokladanslag och geishafluff, hallonsylt, grädde. Eftersom han är spelnörd så fick tårtan samma tema som spelet han fick i present. (Call of duty AW) Alltså ett kikarsikte och den berömda “army tags”.

150210_6

Geishafluff är löjligt enkelt att fixa! Ja gör chokladgrädden dagen innan så är det bara att vispa upp den när det är dags att montera tårtan.
3 dl vispgrädde
2 st 100 g geishachokladkakor
Värm upp grädden, tag av från värmen och lägg ned chokladen i mindre bitar rör om tills det smält ihop till en ljuvlig gräddchoklad. Låt svalna, plasta och förvara i kylen. Vispa upp när det är dags för användning. Även supergod som en mousse!

150209_1

150209_9150209_8150209_3150209_6150209_2

Och såklart att det blev Mellomecka i helgen också! Återkommer snart med årets första!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *