♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  bakning,  dessert,  FAMILJ,  FEST,  HEMMA HOS,  HÖGTIDER,  kött,  LIVET,  potatisrätter,  tillbehör,  vardagsrum

TONÅRING

Igår fyllde vår yngsta son tonåring! 13 år vad hände? Det var inte länge sedan man for till BB. Förlossningen var speciell eftersom jag sattes igång eftersom jag dragit på mig Hepatos. Jag och maken åkte dit en måndagsmorgon, för jag gick inte med på att sättas igång under helgen då de på Akis ville. Jag skulle hem och förbereda klart. Och göra en gipsavgjutning av magen ♥

Igångsättningen tog tid och det var inte förrän på kvällen då de ökade droppen till max(typ) som jag toköppnades, det kändes kan jag säga cm för cm. Tur att det var sista barnet det där för jag vill minnas att jag sa högt och tydligt att jag aldrig mer skulle föda barn ;) Fjärde och sista född utan smärtlindring! Lite lustgas men usch det blir man bara groggy och ofokuserad av så au de naturell har varit min melodi och bäst för mig och liten.

Sedan är det en annan femma att bebissuget kom tillbaka och vi utökade familjen med en hund hahahaha!

Nåväl, allt gick bra och vi fick en frisk fin pojke.

TONÅRING

Vi ställde till men kalas för tonåringen och vi hämtade lilla mor som fick fira med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. För er som följt hennes resa så kan jag säga att hon mår bara bra.

The partygang

Vårt lilla underverk Valentin vill så klart hjälpa morbror med paketöppningen.

Och här sitter snart myndige med lille och chillar.

Jag gick all in med filodeg på Isaks födelsedagsmiddag! Till en början tänkte jag bara göra potatiskorgar men jag hade så mycket filodeg kvar så jag skapade vidare ett par bakelser och av de sista arken fick det bli min variant av baklava. Dock utan sockervatten men den bliv sååååå god och uppskattad av alla!

Helgrillad fläskfilé med potatiskorgar, en grym rosé och kanelsås, gräddsås, smörstekta höstkantareller (de sista från frysen) samt lättkokta morötter. Nomnom!

Desserten! Baklava goes sweden och min bakelseskapelse. Frasiga, nötiga, chokladig mmmm gott!

Recept på all mat på  TONÅRS-menyn kommer den närmsta tiden, precis som vanligt! Bara att hålla koll :)

Ha nu en fin helg! Jag håller på att göra en brygd av min ingefärsshot!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *