.RECEPT & MAT,  ♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  FAMILJ,  HEMMA HOS,  kött,  LIVET

VALENTINS DAG, OXFILÉ WELLINGTON

Det kom en liten tiger på besök på sin alldeles egna dag! Jo, min minsting bär också detta namn! ♥ Så vitt jag vet så delar då min , min dotters, min storebror & min framlidne far detta dyrbara namn.
Det är fint med släktnamn som går i arv. På min sida så har vi Serafia som är vackert och redan paxat av min äldsta dotter ;)
150216_7
♥♥♥
150216_11

Oxfilé Wellington gjorde jag till Valentinmiddag och receptet hittade jag HÄR! Att tänka på är ugnstiden, man kan inte gå efter minuter utan använd en ugnstermometer för perfekt resultat! Nästa gång tänker jag bryna i grillpanna istället för att låta den gå i ugn innan.

Du behöver
Oxfilé lite mer än 1 kg

Champinjonröran
Champinjoner
1 dl vitt vin
Timjan
P & S

Montering
Prosciutto
Smördeg

Ägg till pensling.

Börja med att putsa oxfilén fri från hinnor. Smör in med olja och salta & peppra. Låt gå i ugnen i 15 minuter i 220°. Låt svalna och förvara i kylen.
Gör fyllningen. 1 burk champinjoner som mixas och steks tillsammans med timjan. Tillsätt 1 dl vitt vin och låt reducera tills det är “torrt” igen.

Lägg fram plastfolie på arbetsbänken.
Tag fram prosciutto och lägg omlott i två rader på folien och lägg på den kalla champinjonröran. Placera oxfilén mitt på och med hjälp av plastfolien rullar man ihop allt till en rulle. tvinna ihop sidorna ordentligt så att rullen blir fast. Lägg in i kylen och förbered mördegstäcket. Gör samma procedur med plastfolie så att du kan kavla ut smördegen på.
Jag hittade inte en hel rulle så jag fick montera ihop sex delar av smördegsplattor. Nyp ihop kanterna noga och kavla ut den lite.
Tag fram rullen ur kylen och placera på smördegen och rulla in med hjälp av plastfolie. Placera ännu en gång i kylen, helst i 30 minuter.
Värm ugnen till 220°, pensla med uppvispat ägg, stick in termometern och bestäm temperatur. Jag körde på medium rare. När köttet är klart tag ur Wellington och låt vila i ca 10 minuter innan du skär upp den.
150216_13150216_15150216_6150216_3
Jag serverade min oxfilé Wellington med Hasselbackspotatis, en gräddig rödvinsås & fjolårets goda bönor jag odlat.150216_10150216_12

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *