.RECEPT & MAT,  grillat/tillbehör,  kött,  sallad,  sås/kryddsmör,  tillbehör

FLÄSKOTLETT MED TOMATSALLAD INSPO

Hej söndag!

Fläskkotletter är en favorit hos mig! Och den ska helst grillas och ha ben och fett kvar… Så gott när allt smälter samman på grillen, vilka smaker!

Här kommer ett inspo på en rätt som kan ätas till vardags eller fest!

Börja med tillbehören, i detta fall stekte jag champinjoner, nu på hösten passar det perfekt med de svampar som skogen erbjuder. Gör en snabb tomatsallad. Klyfta tomater, skiva rödlök och lägg samman på ett fat. Gör en snabb vinägrett på olja, vinäger ev. lite vatten peppar och salt samt en skvätt citron. Blanda allt samma och låt stå dra medan man steker upp potatis som redan är kokt. Till sist grillar man på (kolgrill eller i grillpanna inne) fläskkotletterna tills de är perfekta, se upp så att inte de blir torra. Låt vila en kort stund medan du vispar ihop skysåsen och lägg sedan upp vackert! (viktigt ;) ) Börja med en spegel av skysåsen, därefter den stekta potatisen, en fläskkotlett som kröns med tomatsalladen, de stekta champinjonerna samt grovhackad persilja.

Nomnom! To die for! Öppnar jag ett pensionat eller ett B&B ska detta vara med på menyn! Enkelt men med så mycket smak. Servera med en kall god öl!

150917_41 150917_40 150917_39 150917_38 150917_37

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *