.RECEPT & MAT,  förrätt,  potatisrätter,  soppa,  trerätters

POTATISSOPPA

Här kommer ett tips på en enkel väldigt god rätt att servera som förrätt eller som egen rätt i sig.

Rätt oväntat att jag svängde ihop en potatissoppa som förätt åt våra ungdomar på deras avslutningsmiddag i torsdags.
Alla åt! :) Ett fint kvitto på att denna rätt är god och måste tillagas!

Potatissoppa med brödkrunch
ca 350 g kokt potatis (mjölig tog King Edward)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljontärningar
1 gul lök
1 solovitlök
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
salt & peppar

smör & sesamolja att steka i
1 skiva fryst grovt bröd
1 tsk färsk rosmarin

Börja med att släng in en skiva grovt bröd i frysen.
Hetta upp en panna med smör och olja. Tillsätt grovhackad lök och vitlök. Dra ner värmen och låt sautera ett tag.
Tillsätt potatis i bitar låt bara gå en kort stund. Lägg över allt i en kastrull.
Tillsätt vatten, mjölk, grädde, buljongtärningar och låt småkoka i ca 10 minuter.
Mixa allt till en slät soppa, smaka av med salt & peppar.

Tag fram den frysta brödskivan, riv på grövsta på rivjärnet.
Finhacka rosmarinen stek brödsmulor och rosmarin frasigt i olja och smör.
Montera soppan i skålar, toppa med brödkrunchen.

Bone apetit!
160610_8 160610_9 160610_10 160610_12 160610_18 160610_19 160610_20 160610_21 160610_22 160610_23 160610_24 potatissoppa 160610_26
Resterande rätter från skolavslutningsmiddagen kommer i senare inlägg. Även tips på hur man gör ostchips som vi åt till.

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *