.RECEPT & MAT,  bakning,  tårta

DINOSARIETÅRTA

Farsdag på söndag! Visst firar ni faren? Själva så har vi fullt upp som vanligt hela helgen men söndagsmorgonen och förmiddagen ska jag se till att fira honom med stort H & F alltså mina barns far ♥

Blir nog en riktigt grym brunch med godsaker. Tårta oklart i dagsläget. Apropå tårta så kommer här tipset på hur jag gjorde mitt barnbarns 3-års tårta till hans kalas. HÄR hittar ni inlägget om kalasdagen.

Som vanligt så använder jag mig av världens bästa tårtanslag (tårtbotten)

Denna gång gjorde jag tre anslag som jag färgade i tre olika färger. Rosa, blå och grön.

161004_55 161004_48

För att få en rund form till dinoasriekroppen så klädde jag en form med plastfolie och sedan monterade tårtan i.

Grädde, syltoch chokladmousse. Avsluta genom att vika över plastfolie och lägg på ett tryck samt sätta den i kylen i et par timmar. Man får dela upp deolka anslagen. Jag tog ett till huvudet och de andra till kroppen. Skär ut huvudet och sedan får man lappa lite till man får en snygg form.161004_49 161004_47 161004_46 161004_40 161004_39

Stjälp upp kakan och täck med vispad grädde och marsipan.161004_38

Gör samma sak med huvudet. Med spillbitar gör du hals och svans som du gör som tårtan, dvs. fyller lager med sylt, grädde, mosse och klär in med marsipan. Dekorera hela tårtan med prickar och taggar med hjälp av marsipan. Jag färgade egen så att de matchade tårtanslagen inuti. Avsluta med att smula chokladmuffins kring tårtan så att det ser ut som jord och lera.

161004_37 DINOSARIETÅRTA 160926_21 DINOSARIETÅRTA

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *