.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  äta ute,  FAMILJ,  Grekland,  LIVET,  RESOR & SEMESTER,  Samos,  Votsalakia

THE BALLAD OF BILL & SALOME del 17

Vår sista middag på Samos åt vi på The ballad of Bill & Salome.

Som som de flesta tavernor och restauranger så är de familjeföretag där föräldrar jobbar tillsammans med sina barn, svärsöner/döttrar och gamla grandie´s. Bill & Salomes historia är söt. De hat drivit och hjälp till på olika restauranger runt om på Samos, Australien och bestämde sig för att öppna eget i Votsalakia. Vänner skrev en dikt, en ballad och de bestämde sig för att ta namnet därifrån.

THE BALLAD OF BILL & SALOME del 17

THE BALLAD OF BILL & SALOME del 17

THE BALLAD OF BILL & SALOME del 17

Mamma till Salmone, Katharina förklarar länge och ingående de olika rätterna. Hennes make proppsar på att vi (läs jag som går all in på det grekiska köket) ska välja deras berömda kleftiko eftersom det är samos godaste! Men ack! det åt jag ju igår! Så det får bli en rätt som sonen tyvärr som gått bort allt för tidigt, signaturrätt Chicken Ala Babis.

 

THE BALLAD OF BILL & SALOME del 17

Chicken Ala Babis.

Sonens chilikyckling.

Makens långkörda oxfilé var gudagod, det godaste han ätit i Grekland.

Äldsta sonens köttbullar. Mja lite sådär i konsistens och smak.

Men en härlig sista kvällen med bästa familigänget blev det!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *