.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

KEY LIME PIE

Vill ni ha en riktig smarrig dessert under påskhelgen så rekommenderar jag denna sötsura gamla klassiker!
Key lime pie har sina rötter på Bahamas och fick sitt namn efter keylime frukterna som växer i hela Florida keys.
Receptet gäller för 12 bitar och kommer från Arla.

Ingredienser

15 digestivekex
125 g smör
Fyllning
5 äggulor
4 dl kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint.
Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut digistiveblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 timmar.
Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering.
Sikta över florsocker. Garnera med limeklyftor.
KEY LIME PIE KEY LIME PIE 160321_6 160321_7 160321_8 160321_12  KEY LIME PIE 160321_15 KEY LIME PIE 160321_18
Nomnom! Så god! Gör nu denna under påskhelgen och njut! Jag serverade den med vaniljglass och lättvispad grädde.

Vill ni ha den lite “påskigare” så dekorera med godisägg eller dyl.

Share Button
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *