.RECEPT & MATpastapastarätter

CANNELLONI MED BLANDFÄRS INTERNATIONELLA PASTADAGEN

HURRA! Äntligen är det pastans dag!

Här kommer ett riktigt trevligt recept som jag svängde ihop en vardagseftermiddag. Cannelloni på färska lasagneplattor och med en blandfärsfyllning.

Cannelloni med blandfärs

2 pkt färska lasagneplattor
ca 1 kg köttfärs
1 gul lök
½ solovitlök
soya & sweet chillisås

Tomatsås

1 burk tomatkross (jag använde mutti)
½ solovitlök
sirap
salt & peppar

Bechamelsås

smör
mjöl
mjölk
salt & peppar

Hacka lökarna och fräs tills de mjuknar. Tillsätt färsen och bryn på. I med tomatkross, soya och sweet chilisås. Låt puttra en god stund, tillsätt ev. lite vatten. Smaka av med peppar och salt.

Gör tomatsåsen. Koka upp tomatkrossen med vitlök och smaka av med sirap, salt och peppar.

Gör bechamelsåsen. Gör en bottenredning smält smör och tillsätt mjöl under omrörning. Därefter mjöl och låt puttra en stund under omrörning till den perfekta konsistensen. Inte rinnig och inte stuvaktig utan mittemellan. Är såsen för rinnig kan du toppreda (skaka ihop mjölk och mjöl i en shaker och droppa i tills såsen tjocka på sig).

Montering

Bottna med tomatsåsen i en ugnsfast form. Tag en lasagneplatta och lägg en sträng av färsen på. Rulla ihop och lägg ner i tomatsåsen med skarven nedåt. Upprepa tills alla plattor är fyllda och rullade.

Häll över bechamelsås över cannellonin och avsluta med att hyvla över ost.

Grädda i ca 15-20 minuter i 200 grader. Servera med en god blandsallad.

CANNELLONI MED BLANDFÄRS

CANNELLONI MED BLANDFÄRS

CANNELLONI MED BLANDFÄRS

CANNELLONI MED BLANDFÄRS

Passar utmärkt en kväll då familjen, barnen (jag menar själv ungdomarna) ska iväg på träning och ladda lite extra.

Häpp!

0