.RECEPT & MATpasta

LASAGNE AL FORNO

Den godaste Lasagnen ska kokas!

Ja iallafall den smarriga köttfärssåsen som man sedan monterar med pastaplattorna. Den ska puttra i flera flera timmar så det blir mjäll och fin.

Min Bolognese
1 kg köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
salt & peppar

Börja med att bryna köttfärsen lite, inte alls mycket behövs, tillsätt vatten och tomatkross, lök och kryddor.
Efter ett par timmar tillsätter du de rivna morötterna.
Gör en vanlig bechamelsås.
Mycket!
12 dl mjölk
4-5 msk mjöl
4-5 klickar margarin
salt & peppar
Bottenredning först och sedan i med mjölk och smaka av med P&S!
Tag fram en långpanna, bottna med ett lager bechamelsås, ett lager plattor och sedan köttfärsröran och sedan bechamelsås, ost och varva tills lagom höjd.
Avsluta med en god ost.
Grädda i ca 20 minuter i 220° (eller läs på förpackningen).
150312_9
150312_20

0