.RECEPT & MAT

SMÄLTANDE SNÖGUBBAR – MELTING SNOWMAN COOKIES

Ni vet alla som läser min blogg att jag är lite galen i amerikanska julkakor. Hittade detta recept och var tvungen att testa att baka tillsammans med mitt barnbarn. Smältande snögubbar vad sägs om det? Grunden är den klassiska vaniljkakan precis som den jag använder mig utav denna klassiska amerikanska kaka. Ni vet, den man ser i ALLA amerikanska julfilmer.

Smältande snögubbar – melting snowman cookies

200 g rumsvarmt smör
200 g socker
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
400 g vetemjöl

Garnering
Marshmallows
strössel
remmar

Glasyr
florsocker
vatten
ättikssprit

Vispa samman smör och socker. Blanda ner vaniljsocker och ägg. Rör sedan ner vetemjölet ordentligt och knåda snabbt ihop till en deg som du rullar till två rullar, plastar in och låter vara i kylen ett par timmar eller som jag gör lägger den i frysen en stund.

Tag ur kyl/frys och se till att rullarna är runda och skiva sedan upp degen och lägg på plåt, grädda i ca 10 minuter tills de är klara.

Låt svalna. Gör kristyren och dela marshmallows på mitten om du har valt de stora (nästa gång tar jag mini) Ställ en marshmallow på kristyren och drapera en godisrem runt som halsduk. Min rem delade jag på längden så att den blev lagom i storlek. Glöm inte att logg dit “knappar” i form av strösselkulor. Till näsan skar jag ut bitar från orange gelégodis och limmande med kristyren.

SMÄLTANDE SNÖGUBBAR - MELTING SNOWMAN COOKIES

SMÄLTANDE SNÖGUBBAR - MELTING SNOWMAN COOKIES

Och med detta lite juliga inlägg vill jag erkänna att vi igår startade #malmborgsjul här i hemmet vilket innebär att vi nu i lugn och ro kan pyssla med det bästa jag vet! Julen! Är det någon mer som “tjuvstartat” som människor kallar detta “hyss”. Hahahaha!

Bli julsmart

Tycker att vi döper om det till julsmart istället och tänker positivt och något som främjar hälsan i och med att vi utför våra projekt och pyssel i god i stället för att just stressa i sista sekund och klaga på hur just stressad man är….

Ha en underbar torsdag fränder!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *