.RECEPT & MAT,  dessert

Chokladpannacotta med kolasås & färska bär

Midsommarveckan hej! Fullt ös här men bjuder på en supergod pannacotta med kolasås och färska bär. Recept hittade jag hos Jennys matblogg, ändrande dock lite. Så gott att ta en smaksatt mjölkchoklad i!

Chokladpannacotta med kolasås & färska bär
11 portioner

1 liter vispgrädde
1 msk vaniljsocker
5 st gelatinblad
400 gram mjölkchoklad ”Salta Mandlar” eller annan liknande
1 burk med karamelliserad mjölk

Hallon & blåbär att toppa med.

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden tillsätt vaniljsockret. Tag av kastrullen från plattan och bryt ned chokladen. Krama ur gelantinbladen ordentligt och rör ner i gräddblandningen. Öppna den karamiliserade mjölken och rör ihop oHäll upp i serveringsglas. Låt stelna och stå svalt i ett par timmar eller över natten innan du toppar med färska bär och serverar. En riktigt midsommardröm!

Chokladpannacotta med kolasås & färska bär

Chokladpannacotta med kolasås & färska bär

Chokladpannacotta med kolasås & färska bär

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *