.RECEPT & MAT,  förrätt,  mingelmat

Frasiga potatiskorgar med brynt smör creme & knaperstekt bacon

Lifehack och genvägar är inte helt fel, helst om de är riktigt bra!
Hittade detta lilla “hack” att få frasiga potatiskorgar på nätet och gjorde såklart min version av det. Fotade inte så mycket utan detta tips kommer att hamna på min Instagram. Håll utkik!

Frasiga potatiskorgar med brynt smör creme & knaperstekt bacon
Potatiskorgar

En påse potatisbullar

Fyllning

bacon
smör
creme fraiche
gräslök

Sätt ugnen på 220 grader.

Tina potatisbullarna helt. Om du försöker forma dem halvfrysna går de sönder, går visserligen att laga men låt de tina helt först.
Lägg i potatisbullar i aluminiumformar eller i muffinsformar i plåt (min var redan upptagen) och tryck ut dem så att det blir som skålar.
Grädda i ca 18-22 minuter, tills de är frasiga i kanten. 

Fyllning

Skär bacon och knaperstek. Låt rinna av på hushållspaper.
Bryn en rejäl klick smör tills den doftar nöt och är härligt ljusbrun. Låt svalna. Blanda samman creme fraiche och det brynta smöret. Smaka av med peppar och salt.

Montering

Klicka i brynt smörcremen, strössla över knaperstekt baconnoch avsluta med gräslöksklipp.

Servera och njut. 
Man kan fylla de frasiga potatiskorgarna med andra goda grejer också så klart. Några fyllde jag med en torr bolognese.

Frasiga potatiskorgar med brynt smör creme & knaperstekt bacon

Perfekt på buffébordet som mingelmat eller som egen rätt.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *