Malmö,  RESOR & SEMESTER,  Skåne roadtrip,  Sverige

Malmö

Hej hej hallå! (Helst med skånskt uttal)

Malmö har vi aldrig turistat i och blev glatt överraskad över fint och grönt det är! Nu höll vi oss mest i city och kring vattnet (Öresund).

Vi startade morgonen i Tryde som ligger i närheten av Tomelilla och reste i knappt timmen till Malmö och parkerade. Vi lämnade vårt bagage på hotellet (berättar mer om det sen).

Extra kul med denna gatuskylt.

Frans Suell affärsman och bl.a. grundare utav Malmös hamn.

Och extra kul när man ska fjanta sig kring Turning Torso so är Norden högsta skyskrapa med sina 190,4 m och är i huvudsak ett bostadshus. Ritad och konstruerad av arkitekten Santiago Calatrava.

Jodå det får man! Och ännu roligare blev det när sonen filmad oss när vi försökte få till bilderna, haha!

Så vackert!Malmö

Broen, eller Öresundsbron som mäter hela 15, 9 km och öppnades den 1 juli 2000.

 

I bästa Titanicanda!

Malmö

Under resan fick vi fina tips av våra Skånevänner och Malmöiten Molly kom med detta tips att äta denna Italiensk glassbar,  Bar Italia. Jättebra ordnat med köerna och god glass! Så jag skickar tipset vidare! Nere i västra hamnen vid Sundspromenaden.

Vi promenerade strandpromenaden och sedan över de stora fältet där vi möttes av glada lösspingande hundar. Måste vara deras paradis! Så härligt att få kuta runt på en så stor yta! Via stranden tog vi vägen till Ribbersborgs kallbadhus. Detta magnifika byggnad som I juni 1898 invigdes och som därefter har utsatts för stormar, eldhärjats och använts av militären under andra världskriget. 1995 bestämdes att det skulle förklaras som byggnadsminne.

Vi fortsatte vår promenad och tog den asfalterade vägen in i parkerna. Så vackra de är med kanalen som rinner intill och genom. Kungs och slottsparken spatserade vi igenom mot city och vårt lunchstopp (vi gick nästan en halvmara denna dag).

Olidligt vackert med alla Stockrosor som kantade husväggarna.

Sonen önskade att vi åt på KFC som ligger på Stortorget. Trevligt att byta ut hamburgare mot kyckling! Tog en box med blandade friterade kycklingdelar. Mycket mat och mättande.

Lugn ställe, vi valde att sitta på övervåningen. Där finns toaletter för att tvätta fingrarna innan man tar i maten och äter. Tips i dessa Coronatider.

Söt rosa Malmökarta vi fick på hotellet.

Fortsättning följer…

Roadtrip Skåne del 1, 3

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *