virkning

Mormorsrutor – en pläd

Mormorsrutor

2021 året då jag började att virka mormorsrutor! Och vad roligt det är! Så avkopplande att låta händerna få jobba. Funkar finfint att kika på serier medan händerna knåpar också. Är helt kär i detta hantverk! Initialt var det meningen att jag skull påbörja en pläd till dotter som fyller 25 i november i god tid. Vips var 24 stora rutor klara och vips så var det ihopsydd och klar! Bestämde då att hon skulle få den i påskpresent samt att alla barn skulle få varsin också efter sina egna önskade färger.

Mormorsrutor - en pläd

Jag avvänder ett tjockare garn för att jag vill att det ska vara stora härliga rutor och att det ska gå fort! Nålen är 6.0 mm. Garnåtgången är jag lite osäker på eftersom jag fick beställa i tre omgångar. Men över 30 nystan är det helt säker, återkommer när jag räknat på denna pläd jag håller på med nu. Jag jobbar med fem olika färger. Ramfärger kräver såklart fler garnnystan. 

Fick luska rätt på vilken sorts nyans grön dottern ville ha och när hon sa “grangrön” så valde jag just denna nyans.

Mormorsrutor - en pläd Mormorsrutor - en pläd

Mormorsrutor - en pläd Mormorsrutor - en pläd Mormorsrutor - en pläd Mormorsrutor - en pläd

Virkade två grytlappar i farten också.

Mormorsrutor - en pläd

Lyckan att få se hennes min för att sedan upptäcka den lilla labeln med texten “made by mom”.

Hon utbrast -Vaaaaa? Har du gjort denna????? Älskar ju att överraska! Behöver ju inte alltid vara practical jokes utan ibland kan det vara en riktigt trevlig överraskning ♥

Jag har redan påbörjat nästa projekt, äldsta dotterns pläd! Så roligt med olika färgkombinationer. Och tänk vilken lycka att få lämna något efter sig. Planen är att jag ska vara klar till hösten. Har fyra kvar att göra och då inklusive vår egna.

Sedan snurrar massor av olika virkprojekt i huvudet. Finns inga gränser på vad man kan virka! Love it! 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *