.RECEPT & MAT,  kyckling

Friterad kyckling

En av våra absoluta favoriter här hemma är en dubbelpanerad kycklingfilé med thailändska stora panko! Det är en ENORM skillnad på vanlig och denna.

Och enkelt är det.

Gör en vanlig uppställning för panering dvs mjöl, uppvispat ägg och de magiska stora brödsmulorna.
Skär kycklingfiléerna i bitar, se till att torka av dem noga så att de är torra. Salta och peppra. Vänd i mjöl, ägget och till sist i pankon.

Fritera några minuter tills de är gyllene i 180 grader. Servera bums med ris och en god dipp. Tex. Mandusås. Jag brukar göra en med sesamfrön (rosta för nötigare smak). Soya, sesamolja, ättika, sirap och lite chili i.

Mandusås

6 msk japansk soya
3 tsk sesamolja
3 msk ättiksprit
6 msk ljus sirap
½ finhackad färsk röd chili
2 msk sesamfrön

Så galet gott!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *