.RECEPT & MAT,  dessert

Blåbärsgalette

Har kvar blåbär i frysen och det är dags att göra sig av med dem innan blåbärssäsongen drar igång igen! Nåväl, inte så snart hoppas jag för innan höst i blåbärsskogen vill jag njuta av somriga jordgubbspajer och sensommarhallon. Gjorde denna supersmarriga galette för ett tag sedan och med inspo av den svängde jag ihop denna.

Blåbärsgalette

Blåbär, funkar med frusna
1 msk potatismjöl
1 rulle smördeg

Mandelkräm
250 g mandelmassa
50 g smör
1 ägg
½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Riv mandelmassan och rör ihop med smör, ägg, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda blåbären med potatismjöl. (Binder ihop vätskan)

Lägg ut smördeg på en plåt och vik in kanterna. Bred ut mandelkrämen och lägg på blåbären.
Grädda i ugnen i 175 grader tills smördegen är gyllene 30-40 minuter.

Vid servering pudra över florsocker och addera en stor lättvispad klick grädde.

Blåbärsgalette Blåbärsgalette

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.