.RECEPT & MATbakningdessert

MAZARINER MED BLÅBÄR

Mazariner till trefikat så gott! Här kommer en variant som du lätt gör på färdig mandelmassa och med lite blåbär så blir det genast lite godare.

Mazariner med blåbär
ca 22 st (runda former)

Mördeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 1/2 msk socker
1/2 ägg

Fyllning
150 g mandelmassa
50 g smör
2 1/2 ägg
4 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl blåbär

Garnering
florsocker och lite vatten

Arbeta ihop alla ingredienser till mördegen lätt och snabbt! Överarbeta inte. Lägg i plastpåse kallt i ett par timmar.

Gör fyllningen: Riv mandelmassa och tillsätt rumstempererat smör som du rör till en smidig massa. Tillsätt ägg, ett i taget och sedan mjöl och bakpulver. Till sist tillsätter du de torra blåbären.

Tryck ut mördeg i formar. Fyll på med smet och grädda mazarinerna i nedre delen i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna och blanda samman florsocker och vatten till en smet som du brer upp på kakorna. Njut med en kopp kaffe!

MAZARINER MED BLÅBÄR

MAZARINER MED BLÅBÄR

MAZARINER MED BLÅBÄR

Inte så snyggt glaserade men det ska väl se lite hemmagjort ut? Gott fika på bryggan i vårsolen var det i alla fall. Till påsk kan man dekorera med gul glasyr och några godisar i påskstil. Eller fuskar man till en bakelse så här som jag kallar latmanspåskfika!

2

Lämna gärna en kommentar!