.RECEPT & MAT,  äta ute,  Grisslehamn,  HUSBIL,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

Till vår 29 årsdag bokade vi bord på den nya restaurangen Babord i Grisslehamn. Ägarna till restaurang och hela marinaområdet är tv-profilen och entreprenaden Tone Bernadotte Oppenstam. Restaurangen ska ha en “härlig mix av europeisk,  japansk & asiatisk matlagning med en grund av nordiska råvaror”.

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

Ingen bordsservering, man gick fram till baren och beställde dryck, mat och betalade, precis som i en korvkiosk. Noll serviceanda, bara stirrade rakt fram när vi sa vad vi ville ha, inte ett leende ingenting.

Vi hade bokat bord ute men de visste de inte om sa servitören sa att det var bara att ta valfritt bord och eftersom det var kyliga vindar bestämde vi oss för att sitta inne. Jättefint dukat efter senaste trend. Men hur tänkte de på när köket/servisen skulle ha koll på vilket bord vi satt på? 

Jag tänker så här. Kanske skulle man lagt liiite mer pengar på personal, rutiner och servicen. Många stod i kön i baren för att fråga efter sin mat, som hade glömts bort. Dessutom irrade personalen runt med maten i flera minuter och frågade alla om vad de beställt… Personalen kom direkt från köket vilket innebar att de som kockade även agerade serverigspersonal?!

Det tog en stund men sen kom maten…

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

Maken hade beställt “Oxfilé (grillad klass E högsta)150g med timjan 279
Serveras med potatisgratäng, grillade rotfrukter & baconlindad sparris. sallad m/fetaost &
pepparsås (bearnaiseås)”.

Första intrycket va att det var så himla rörigt och så mycket olika komponenter på tallriken! Vart var huvudpersonen? Vad tog potatisgratängen vägen? Ingen som sa i kassan sa att den tyvärr är slut så du får också rafflad potatis eller var det räfflad (lite oklart enligt menyn).

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

Där hittar vi den! Högsta kvalité. Eller?

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

På riktigt kändes det som ett hak för lastbilschaffisar. INGET ONT om detta men ni förstår vad jag menar, här förväntar vi oss fine dining…. Varför trycker man på med grillad majs, sönderkokta mjuka grönsaker, baconlindad sparris, ingen sparris bara en tjock skiva fläsk,  fetaostsallad (med två små kuber feta). Två skålar med kall sås…. 

Jag hade spanat in på hemsidan denna bild och längtade verkligen efter “Moules Frites med vitt vin & en skvätt låglaktosgrädde 259,-
”Sjömanshustruns blåmusslor” smaksätts med vitlök, rödlök, chili, selleri, persilja.
Serveras med räfflade pommes, citron & nygräddat surdegsbröd. Sallad m/fetaost separat”.

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

Jag fick detta. Dessutom fick jag inte det nygräddade surdegsbrödet eller fetaostsalladen till…

Själva musslorna var också goda men låglaktosgrädde och det smakade inger vin. Hade önskat en aioli till men fick någon typ av barbecuedressing? Vad hände här?

Restaurang Babord hamnkrogen Grisslehamn

Finn några fel…

“Vi kan och älskar mat, så varmt välkomna till oss för en stunds inspiration, njutning och avkoppling i matens och dryckens underbara värld.”

“Babord Hamnkrogs menyn är komponerad av ett urval från de bästa maträtter i flera världskök. Vi kikar alltid nyfiket framåt, ifrågasätter lite bångstyrigt, bryter en och annan regel på vägen då vi kör eran & vår egna manér. Här finns mat & vin för alla plånböcker.”

-Klart att man lockas av dessa ord men denna gång blev det bottennapp på så många fronter.

Gör om gör rätt! Lek inte fin restaurang när det är som hela havet stormar när det inte finns ett bestick som ligger rätt i lådan.

Tyvärr Restaurang Babord i Grisslehamn. Hit kommer vi inte igen! Dessutom hörde vi att ni serverar sprit till minderåriga! Fy! Skäms på er att inte legga! Mot alla branschregler. 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *