.RECEPT & MAT

Kanelbullekladdkaka

Hittade detta smarriga recept från Fredriks fika på Kanel bullens dag och slog till direkt och bakade på självaste dagen K.

Kanelbullekladdkaka, 8 portioner

200 g smör
2 tsk mortlad kardemumma
2 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl 

Topping:
50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk kanel
pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. 
Smält smöret i en rymlig kastrull, dra av från plattan. 
Mortla kardemummakärnorna och rör ner i smöret tillsammans med sockret. 
.Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet och blanda till en slät smet. Fyll formen med smeten. 
Smält smöret till toppingen och blanda ned socker, vaniljsocker och och kanel. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-22 minuter, beroendes på vilken ugn du har och hur kladdig du vill ha den. Jag gräddade den lite längre för jag ville ha en fastare denna gång (se fotografi).

Servera med en stor klick grädde. 

 
Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *