.RECEPT & MAT,  pasta

Kantarellpasta

Bästa är när man tar en löptur till ett säkert ställe som alltid levererar kantareller, skogens guld. Sedan går löpturen med lätta steg hem och det svängs ihop en kantarellpasta till middag. Nomnom. Hände inte nu i oktober men i augusti när sommaren fortfarande var kvar.

Ett trevligt minne som blev till en god smakupplevelse. Nomnom.

Du behöver:
Nyfångade kantareller, gul lök, timjan, grädde, maizena att ev. reda av så att den blir riktigt krämig. Salt & peppar.
Pasta, valfri och al dente naturligtvis.
Parmesan och gräslök till topping.

Gör så här:
Bryn lök och vitlök som är finhackade. Tillsätt kantarellerna och timjan och fräs på. Tillsätt grädde och smaka av med peppar och salt. Red med pastavatten eller maizena. 
Rör samman med pastan och toppa med nyklippt gräslök, timjan och parmesans. 

Kantarellpasta Kantarellpasta

Smaklig spis! Andra kantarellbaserade rätter:

ÄLGFÄRSBIFFAR MED LINGONCREME KARAMELISERAD LÖK & HÖSTKANTARELLER

Panerad torsk med hösttoner

Kantarellpizza bianco 

KANTARELLSTUVNING MED PAJPLATTOR & PICKLAD SCHALOTTENLÖK

KANTARELLBOUCHEE

KANTARELLPAJ

RÅGMJÖLSPITA MED KANTARELLER



Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *