.RECEPT & MAT,  fisk,  sås/kryddsmör

Pocherad fisk med Sandefjordsås

Pocherad fisk med Sandefjordsås. Så himla gott och enkelt faktiskt!

Pocherad fisk med Sandefjordsås

Valfri vit plattfisk
Sandelfjordsås

1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
100 g smör
salt & peppar
Jag la till dill & gräslök

Koka upp grädden i en  kastrull. Vispa i creme fraichen och låt koka upp igen.
Ta från värmen och montera i smöret i tärningar under vispning.

Smaka av med salt & peppar  och tillsätt gräslöken och dillen.

Potatismos
Mjölig potatis
smör
mjölk/grädde
salt & peppar

Skala potatis, jag brukar dela den så går den fort att koka mjuk.

När potatisen är mjuk så smälter jag smör och mjölk i en kastrull tills det är riktigt varmt. Blandar man i kall mjölk och smör så är risken stor att potatismoset blir trist ljummet tapetklister och inte så där härligt fluffigt!

Sedan häller du av vattnet från potatisen och mosar till det lite med visparna i elvispen innan du häller på  en del av den heta mjölkblandningen. Vispa och tillsätt mer av mjölkblandningen om det behövs. Moset ska bli fluffigt! Smaka av mes salt och vitpeppar så att det smakar gott!

Pochera fisken

Rulla ihop fisken och fäst tandpetare om den inte håller ihop. Pochera i vatten i 5-10 minuter. Detta beror lite på hur stor/tjock fiskfilé du har.

Montering
Börja med en klick potatismos, sedan ett par rullar av fisk. Därefter häller du på (läs dränker fisken) Sandefjordssåsen. Servera med lite grönsaker, denna gång blev det frysta i påse, men så underskattat gott!

Pocherad fisk med Sandefjordsås

Njut! Så gott denna smöriga norska sås.
Fler recept på fisk? HÄR, HÄR, HÄR & HÄR!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *