LIVET

Recap Januari 2023

Man kan med lätthet säga att mitt 2022 var bland det sämsta år jag genomlevt med två jobb som inte funkade för mig.
Men tack och hej, för ett dåligt jobbår FÖR NU HAR DET VÄNT!
Har knappt behövt söka jobb utan fått förfrågningar från kors och tvärs och tillslut tackade jag ja till ett. Och nu pratar jag om “ett riktigt” jobb inte min frilansjobb. Men vet ni, jag har fått ett roligt jobb på den fronten också! 2023 Vilken bra start! Januari har varit magiskt bra!
Berättar mer sedan om alla roligheter vi har framför oss.

Tiden mellan har jag tagit väl tillvara och dödsstädat och organiserat och fixat i hela huset. Så skönt! Den värsta bergstoppen att nå var förrådet. Ni vet, stället som man med god intention fixat med och där några lådor har samlats prydligt (i mitt fall julsakerna) men sedan så tillkommer lådor med barnens skolböcker, kläder forna saker från vikingatiden… ja ni fattar, det trycks in saker och tillslut är det fullt från golv till tak. 
Bara att ta tag i saken och en gästrummet var fylld från golv till tak medan jag sorterade i spara, kasta, loppishögar. Köpte fler plastbackar och märkte upp och fyllde förrådet igen. Så jäkla nöjd över resultatet!

I gästrummet (har två) har vi denna jättegarderob där vi har en mix av halloweenkläder och barnleksaker. Flyttade alla kläder till en klädstång maken satte upp i förrådet och organiserade och märkte upp ALLT! Var sak på sin plats.

Sedan flög sortera-släng-organisera-djävulen i mig och likt en projektmänniska som jag är så gick jag all in och numera är alla husets lådor, byråer, garderober, nattduksbord, klädskåp, tv-bänk ja ALLT är genomgånget och städade. Hoppas att ni antecknar nu, Hahaha! Men dödsstädning och få var sak på sin plats är så roligt! Man blir manisk!

Pusselmånad framför serier hände i januari också. Händelser vid vattnet (SVT Play) hur bra? Grym serie!

Satte en ny surdeg. Använder denna nu varje vecka och kommer att användas flitigt till alla MELLOMACKOR! HÄR! Recept och hur du gör ditt egna surdegsgrund, fördeg och hur du bakar ut surdegsbröd kommer nästa veckan! Missa inte!

Solen lyste bokstavligen med sin frånvaro. Men här på en av alla mina 5 km promenader med Kerberoz orkade den bryta igenom.

Nåväl, lite krisp och blå himmel ändå.

Mycket mat blev det! Och mycket recept och inspo ligger i pipen. De ska bara ner på pränt.

Lyxigt gott fick jag av äldsta son och sambo under nyårshelgen ♥

Och hamnade i magen under premiären av hotell Romantik. Vilket härligt program och vilken cast!

Och så fyllde lilleman 19 år!!!!! Kommer naturligtvis få ett eget inlägg.

Det blev lite padel. Och löpning. Och kommit igång med tabataintervaller lite grann. Yogan hänger med, bästa jag börjat med förutom löpningen ♥

Målat om möbler också har vi gjort! Maken gjorde en fantastik fin makeover på vår gamla tv-bänk som vi haft sedan vi byggde ut huset för 20 år sedan. Se nedan.

(filmen hamnar dock inom parantes, trots etablerade duktiga skådespelare så är storyn inte min kopp av te.)
Men tv-bänken är snygg ;)

Fixade hallens byrå så den matchar min 70-tals tapet vi satte upp i somras. Läs mer HÄR! (Dock är det lite omgjort på fotonen, köket har fått en hängande hylla över den numera strippade köksön. Kebbes matplats är i tvättstugan med utsikt mot gatan.) DIY kommer i eget inlägg.

Och denna goding fick bli grå.

Jaha det var lite av mitt januari! Och den avslutades på bästa sett denna vecka. Jag blev erbjudet ett nytt jobb. Jag castade (gjorde selftape för filminspelningar förra veckan) och gissa vad?! Jag fick båda! Vad är det som händer? Efter mitt totala skitår 2022 så har detta verkligen börjat som i en dröm.
Nästa vecka spelar jag huvudrollen i en kortfilm och senare i vår polisskådespelar jag i känd serie.

Dessutom håller jag på att packar….

Vilken start på detta år, fick visst en extra fin julklapp av älsklingen. 

Och till sist har jag dammat av min systemkamera och börjat fotografer “på riktigt” igen. Köpte mig en liten portabel studio i form av ställning och fotoduk. Kebbe var såklart min första modell. 

Mitt nyårslöfte var att göra saker jag mår bra av, lisas av och har kall för.
Ser såååå framemot 2023! ♥

 

Namaste!

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *