äta ute,  RESOR & SEMESTER,  Sal

RIU Cabo Verde Restauranger Sal, Kap Verde Afrika

RIU Cabo Verde Restauranger

 

På hotellet som vi bodde på fanns en stor bufférestaurang där alla måltider serverades. Frukost, lunch och middag. Som en buffé bör, innehåller den massor av mat och rätter. Men detta var helt sjukt mycket!
Första gången vi käkade middag var vi imponerad över allt men sedan när det blev “vardag” blev det nästan för mycket. Hysterisk med folk som sprang fram och tillbaka och lastade på tallrikarna fulla och blandade allt! Typ julbordshysteri haha. Ingenting för oss konstaterade vi snabbt. Vi bokade in oss på två av tre restauranger som fanns på resorten. En italiensk, en grillrestaurang och en som skulle vara exklusiv.

Innan vi reste ner så lästa vi på och då sa Tripadviser att det var godare mat att välja på buffén. Att det var typ “samma mat” som på buffén på de olika restaurangerna. Så klart vi ville testa och här kommer våra upplevelser. Buffén och mat som serverades där kommer få ett eget inlägg!

Steakhouse RIU Cabo Verde

Först testade vi grillrestaurangen. Denna grillrestaurang är på dagarna en liten variant av den gigantiska bufférestaurangen som ligger i huvudbyggnaden. Denna ligger närmre poolområdet och serverar en mycket mindre frukost, lunch och på kvällen förvandlas den till Steakhouse.

Personalen var inte på det bästa humöret. Kändes som alla vi gäster var dem samma som återkom kväll efter kväll efter…. Inga leenden i onödan utan här gick allt på rutin. 
Man fick välja på två förrätter (trodde vi) och tog in caesarsallad, maken plockade bort ost och dressing. Tog en evighet med denna “special” beställning och när den kom in så fick båda utan ost och dressing. Förklarade att jag vill ha en hel rätt. Suck och stön.
Fick rött vin spillt men glaset var spräckt, påpekade detta och fick snabbt ett nytt utan ursäkt.

Caesarsalladen var helt ok.

Sedan kom den andra förrätten in. En mix av Ceviche. Vit fisk, bläckfisk och nachochips. 

Till huvudrätt beställde vi kött. Jag en utlovad enligt menyn “Surf and turf with 5 oz (142 g) fillet and jumbo shrimp”. Maken tog “Veel steak”.  Min köttbit medium var helt ok. Dock är det som vanligt med pommes att den är inte så som i Sverige. Men två goda såser som stod på bordet när vi kom så blev denna rätt helt ok. Räkorna var små och alldeles för söta för min smak. Helt förståeligt att inte stora räkor serverades då det är väldigt svårt med deras importer av mat då ALLT måste importeras i stort sätt. 

Till dessert serverades det man kunde plocka på den stora buffén. Glass, chokladbakverk, färsk frukt och ett annat  bakverk. Inget fancy med andra ord.

 

Italiano Specialty restaurang RIU Cabo Verde

Två gånger bokade vi in oss på denna Italienare. Trevlig personal som älskade att spilla vin! (Alltså inte spilla som att slabba ner utan som på restaurangspråk, hälla upp).

Förrätten var buffé som det fanns mycket gott på! Mycket pasta i gräddiga konstellationer och skaldjur satsade jag på.

Till huvudrätt valde jag “Spenatlasagne med champinjoner, tryffel och ost”, men tyvärr var den slut!? (Vi hade ju bokat bord).
Så det fick bli samma som maken tog “fläskkotlett med champinjoner, rosmarinpotatis och pepparsås”. Och det ångrade jag inte det var väldigt gott!

Till dessert fick man plocka själv på buffén och det var same same som på den stora buffén. Glass, ost, någon mousse, chokladbakverk och jelly.

 

Andra gången.

Fortsatte att envisas att ta de där söta mjuksliddriga räkorna. Usch.

Valde denna gång “Pasta frutti di mera” ångrade det så mycket! Spaghetti med sega överkokta räkor. Usch så tråkigt. Kändes absolut inte som en finare italiensk restaurang.

Dessert blev det ost, frukt och en avbränd italiensk maräng på smördegsbotten.

Som sagt denna restaurang har fördelen av den goda förrättsbuffén och köttet vi valde, och den största fördelen var att man satt i lugn och ro eftersom det är få bord vilket betyder färre gäster och lite lugn och ro. Och trevlig personal.

 

Fortsättning följer…

ALLA Kap Verde inlägg hittar du HÄR!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *