.RECEPT & MAT,  paj

Skink, champinjon & ostpaj

Att baka sig en paj till middag, så gott och enkelt. Denna med massor av ost, skinka (i detta fall kvar från julskinkan som strimlades upp och frystes in) och färska champinjoner. Oslagbar combo tycker jag.

Skink, champinjon & ostpaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1½ msk kallt vatten

Fyllning
strimlad skinka
1 fpk färska champinjoner
3 dl ost

Äggstanning
2 ägg
3 dl grädde
salt, grovmalen svartpeppar, chiliflakes

Gör pajdegen låt vila i minst ½ timme i kyl. Skiva upp champinjonerna. Skiva upp bacon och knaperstekt. 
Förgrädda pajskalet i 15 minuter som du klätt en pajform med och naggat lätt.

Fyll med skinka, champinjoner och ost. Gör äggstanningen, blanda samman ägg, grädde och kryddor. Häll över äggstanningen fyllningen. Skjuts in i ugnen i ca 30-35 minuter.

 

Skink, champinjon & ostpaj Skink, champinjon & ostpaj Skink, champinjon & ostpaj

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *