.RECEPT & MAT,  pasta

SKINK & OSTPASTA

Denna enkla rätt brukar jag svänga ihop till lunch, allra helst när barnen var yngre och det var skollov. Äldsta sonen som gått restaurang på gymnasium brukar fråga lite då och då om olika recept på maträtter jag brukar laga och när han frågade hur jag gör denna med skinka och ost slog det mig att jag inte har det här i min receptsamling på bloggen.

Så äntligen, här kommer det!

Skink & ostpasta

5 dl grädde
100 g rökt skinka
150 g ost (jag tog Gouda)
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
Red med maizena upplöst i lite grädde eller vaten.

Välj en god pasta! Jag valde Paolos caserecce. Koka upp vatten och salt.

Skiva skinka, ost, vitlök och gul lök. Fräs gul lök och vitlök tills de blir mjuka. Tillsätt skinka och sedan ost i bitar. Häll över grädden och rör tills osten har smält. Red med maizena och smaka av med nyriven svartpeppar och salt.

Servera med riven parmesan eller grana padano

 

SKINK & OSTPASTA

SKINK & OSTPASTA

Så enkelt, så gott! Nu ska jag fundera ut om det är fler “viktiga” recept åt mina barn ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.