.RECEPT & MAT,  bakning

Budapestrulle

 

Här kommer en riktigt klassiker! Budapestrulle, som kan skäras till Budapestbakelser. 

Marängbotten

6 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
150 g Finhackade hasselnötter

Fyllning

3 dl vispgrädde
1 burk mandariner

Dekoration

choklad
florsocker

Sätt ugnen på 175°.
Vispa vitor och socker till en fast smet. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kakan kallna.
Vispa grädden, blanda med avrunna mandarinklyftor och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta.
Dekorera med smält choklad som ringlas över. Pudra med florsocker vid servering.

Budapestrulle Budapestrulle Budapestrulle

Gör nu denna i helgen och fira alla som gått på sommarlov. Hurra för er! Njut av sommar, sol, bad och nära & kära.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *