.RECEPT & MAT,  bakning,  JULEN,  MAT & BAK

SAFFRANSRULLTÅRTA MED LINGONGRÄDDE

Denna har legat på vänt i min recepthög och så äntligen, igår morse svängde jag ihop den innan jobbet. Så att vi kunde ha något gott att fika på när vi överraskade dotra som fyllde 30!

Busenkel att göra och himla god. Orkar du inte baka lussebullar idag, lucia dagen till ära så är mitt tips att göra denna festliga rulle.

Receptet hittade jag hos Santa Maria.

Saffransrulltårta med lingongrädde

3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 påse Saffran
1 msk vatten
4 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 250 °C. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ut bakpulvret i mjölet. Tillsätt saffran upplöst i vattnet och mjölet i smeten, blanda försiktigt.

Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5 minuter.

Vispa grädden, ej för hårt. Tillsätt lingonsylt och blanda runt. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra genast bort bakplåtspappret. Sitter den fast lägg en blöt handduk på pappret. Jag använde mig av det nya bakplåtspappret och det lossnade utan problem! Tips! (inte reklam).

Bred lingongrädden över kakan innan den svalnat helt och rulla ihop. Låt rulltårtan vila i pappret en liten stund innan den skärs i skivor och serveras.

SAFFRANSRULLTÅRTA MED LINGONGRÄDDE

SAFFRANSRULLTÅRTA MED LINGONGRÄDDE

Trevlig Lucia! ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *