bakning,  kött

PITABRÖD

Undrar om söndagar kommer bli den nya dagen för “Pulled pork”? Passar i alla fall utmärk när man vill slappa eller göra något annat än att stå vid spisen hela dagen.
Att göra sitt egna Pitabröd är superenkelt och här kommer receptet jag har använt mig av.
131024_1

 
Till 12 PITABRÖD behöver Du
25 g färsk jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special

Gör så här
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37ºC och rör ut jästen med det. Tillsätt salt och vetemjöl. Arbeta degen ca 5 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 12 lika stora bitar (för 12 st) och forma till runda bullar. Låt dem jäsa på mjölad arbetsbänk under bakduk ca 20 minuter.
Platta eller kavla ut bullarna till runda “kakor” 10-12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med mjölat bakplåtspapper. Låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC.
Vänd på “kakorna” och lägg dem med undersidan upp på plåten.
Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt dem kallna under bakduk på galler.
Receptet kommer från ICA!

Vi fyllde dessa med den dragna grisen, grönsaker & crème fraiche. Nomnom!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.