träning

NEGATIV MIL

Igår körde jag en negativ mil, dvs man går ut lugnt de första kilometerna för att sedan öka på de sista.
Har testat detta en gång förut och det var bara positivt, eftersom man kan “prattempo” med sin make. (Vi har alltid eller ofta musik i öronen men tempot vi håller är så att man ska kunna prata) för att sedan kruta på och få till en spurt och känna att man har ork och är pigg i benen hela milen.

Nästa gång ska jag gå ut ännu mer lugnar så att jag verkligen ser ökningen den sista distansen. Svårt att hålla igen med mycket spring i benen, så här får bromsa sig och inte dras med i musiken i lurarna.
Kanske borde testa lite lugna favoriter istället *S*

I öronen just nu hittar man dessa lurar från Sennheiser, Adidas, PMX 680 i sports som är utvecklad för att passa löpare. Vattentäta bra bas och med grön/gul lysande färg så att de inte hamnar i tvätten. Dessutom ett extra plus för reflexremsan på bygeln i bak.

Hur min negativa mil gick?
55:10, nytt PB så det lönar sig att vara cool i starten.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *