äta ute,  lopp,  NÖJE,  SPORT

PREMIÄRMILEN!

Har haft en underbar helg eller dygn tillsammans med maken! Efter stängning åkte vi till Stockholm, installerade oss på Söder och gick till restaurang Esperia.

Till förätt valde jag en enkel grillad feta med tomat och färsk chili, sååå gott tillsammans med deras grekiska bröd och lite olivolja som jag ringlade på.

Till varmrätt tog jag lammentrecôte med fluffigt vitlöksmör med friterade potatiskivor. Mums!

Sedan gick vi vidare mot Malmen där vi satt och mös, tittade på folk, kändisspottade (ja man är från landet) för att bege oss mot vila runt halv elva, innan Stockholmsnatten vaknade.

Hade medvetet lämnan stora kameran hemma så ni får hålla tillgodo med iPhonefoton…

För det var ju inte för utgång och partaj vi var i huvudstaden utan för premiärmilen!

I går sprang jag och maken årets första lopp och som namnet insinuerar, en mil. Eliklassen startade först och så inspierande med helt suveräna löpare som man möjligvis kan komma upp i samma hastighet om man kör 19km/t på löpbandet i en mil! Banrekord sattes av vinnaren Mikael Ekvall på 30:36. Duktiga Lisa Nordén var med och sprang loppet som ett träningspass och kom tvåa efter en finska Sandra Eriksson.

Mitt lilla mål denna säsong är att hamna på ca 55 minuter. Veckan hårda tabataintervaller måste ha fastnat i benen för de drog på sig mjölksyra i en backe efter ca fyra km. Vi startade i ett 4:50 tempo och hade en ok 5 km tid på 27 med placering på 245 av 868 startade. Men med två stockar till ben så tappade jag och lyckades nästan komma in under 56 minuter.

(Det är Lisa Nordén i den lila tröjan)

Känns rätt OK, första loppet för säsongen. Nu är det bara att ösa på med tröskelträningen, långdistans, intervaller och backe. Kroppens bålstyrka kändes däremot helt fantastiskt! Och så måste jag ge cred till min fantastiska make som tålmodigt agerar hare åt mig! Nästa lopp ska han få köra i sitt tempo och då lär han hamna runt 47.

Idag, ny vecka och idag blir det en nödvändig slaggrunda.

 

Share Button
 

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *