lopp,  träning

VÅRRUSET & TABATA

I tisdags var jag iväg till Stockholm och sprang Vår Ruset med löparklubben!

Ca 15 000 tjejer var på plats denna sköna försommarkväll och vi i Run Baby Run startade i tidtagningklass 2.

Lite nostalgiskt eftersom mitt första lopp var just Vår Ruset förra året (Gävle) så här hade man en tid att slå.

Första kilometern trippade man fram och försökte komma om på sidorna. Detta blev såklart den km som gick saktas också. Lyckades få ett bra tempo och försökte att “äga andningen” som min make säger. Lite av ett mantra när man tror att kroppen inte för tillräckligt med syre. “Äg andningen” Tillslut sprang jag bara, och helt plötsligt var det upplopp och en liten minispurt. Om jag jämför årets lopp mot förra årets så passerade jag massor av löpare ändå in till mål. Förra året var det fler som passerade mig den sista km…

Delar av gänget från Run Baby Run sprang och vi fick alla bra tider! Hurra vad vi är bra!

 

Rätt som det var tassade en “liten” tjej fram för hon hade sett våra tishor! Sprudlande glada Lovisa var det! Jag är rätt imponerad över att det finns så mycket muskler och spring i benen på henne! En sann inspirationskälla som inte bara är stark som en gladiator utan grymt snabb också!

Och så fina Anna (till hö på fotot) grundaren av vår härliga löparklubb och snabb som en gasell med många år av träning och massor av lopp på meritlistan.

Veckans:

Måndag: Vila

Tisdag: Vår Ruset

Onsdag: Slaggrunda 5,5 km

Torsdag : Tabataintervaller Idag delade jag upp så att jag fick ut så många övningar som möjligt av passet.

# Hopprep X8 (Högt tempo ca 55 hopp/intervall)

# Fällkniv/Fotdopp på pilatetesboll (övningen hittar ni här hos Lofsan och fotdoppen är en ny favorit, grym för bålstabiliteten!)

#Kick downs/Russian twist med vikt

# Rygglyft m. rodd/ Höftlyft med vikt

# Push ups/burpees

Och av resterande av veckans dagar vill jag hinna med armar/axlar, en långpanna med bästa löparcoachen aka maken :)

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *