LÖPNING & TRÄNING,  träning,  träningsJULkalendern2013

.6 träningsJULkalendern

Varje fredag tänkte jag testa någon övning/ar från någon utvald träningsapp/ar. Jag har redan ett par på min iPhone som jag brukar ta till när inspirationen tryte och man vill köra något nytt!

131206

#NTC Get strong-advaced-be explosive

För testandets skull kommer jag att köra både appar som har helkroppövningar som tex NTC & Cascall T.O.D. och de som riktar sig mot enbart en kroppsdel/parti.

Så dagens “kroppsparti” blev core/ABS. Appen heter “Easy Abs” från lolo. Enkla övningar där man kan välja mellan olika svårighetsgrader. (Jag kör advanced)
Allt är väldigt pedagogisk med video och röst som berättar hur du utför övningarna. Under 3 minuter går du olika bålövningar.

Personligen skulle jag vilja ha lite tuffare övningar och föredrar här Adrian James “6 pack ABS workout”.  För mig handlar det inte om att få synliga magrutor, det handlar om att stärka upp de inre magmusklerna. Får man en och annan ruta så är det bara bonus, men som sagt inget jag strävar efter.

Sedan körde jag en av mina favorit appar NTC (Nike training center) som har övningar från beginner till advanced. Finns olika övningar som fokuserar på beroende vad dina önskemål är. Get lean, get toned, get strong, get focus.
Idag testade jag från Get strong – advanced – Be explosive.
Man upprepar ett antal övningar under 30 minuter. Vad sägs om burpees med axelpress, armhävningar med plankrodd och Plankrodd med rotation?

Tyckte den var helt OK och man blir svettig! Bra start på denna fredag för ni vet väl att fredagsfys alltid föregår fredagsmys! :)

Ha en mysig fredag! Efter arbetsdagen väntar planering inför julfest, klä granen i vardagsrummet och annat roligt pyssel!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *