.RECEPT & MAT,  godis,  JULEN,  MAT & BAK

APELSINKOLA

Tittade igenom julens fotomappar på datorn och hittade foton från julgodistillverkningen och kom ihåg att jag utlovat recepten på fler julgodis. Så här, bättre sent än aldrig kommer jag fylla på med godisrecept. Om du inte är intresserad nu så kommer det vara högaktuellt om 10-11 månader igen! ;)
Här kommer ett riktigt gott recept på apelsinkola som jag gjorde till jul. Och det behöver inte vara jul bara för att man gör godis!
131223_1
Du behöver
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 dl Ljus Sirap
1 tsk vaniljsocker
2 st apelsiner, rivet skal

Gör så här
Smält smöret, tillsätt grädde, socker och sirap. Koka i 20-30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden den kokar. Gör det klassiska kulprovet för att se när kolan är klar. Tillsätt apelsinskalet. Häll upp kolasmeten på bakblåtspapper. Skär kolan i bitar och slå in i smörpapper/bakplåtspapper.
131223_2

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *