.RECEPT & MATgodisJULENMAT & BAK

RABARBERFUDGE

Rabarber har vi gott om i frysen så den ständiga frågan är vad att göra med dem? Så här i juletid blev svaret givet…

Rabarberfudge

2½ dl grädde
3 dl socker
2 dl frysen rabarber (går nog med tinad eller färsk också)
4 msk ljus sirap
25 g smör
1 msk vaniljsocker
100 g vit choklad

Rör ihop alla ingredienser utom den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt försiktigt koka under omrörning.
När smeten klarar av kulprovet eller är 120 grader så tar du av kastrullen från spisen och tillsätter chokladen medan du rör till en jämn smet.
Häll genast upp i form som mäter 15 x 20 cm. Jag använder mig av en 2-liters glassbunke och behöver inte klä den med bakplåtspapper då. Tippelips!

Ställ svalt, jag ställer ut formen på vår inglasad altan som är helt djur och fågelfri ;) Låt svalna och skär sedan kuber av fudgen. Om man vill kan man rulla i florsocker för att få en julig och snöig touch! Eller bara få de lite snyggare på bild, hehehe.
151217_2 151217_1 151217_3 151217_4 RABARBERFUDGE 151217_14 RABARBERFUDGE RABARBERFUDGE RABARBERFUDGE
Söner gillade denna och sa att det smakar som mjuk knäckkola och med rabarbersmak. Lyckat experiment med raber m a o! Återkommer med ännu fler experiment och julgodistips när gottefabriken levererar.

Vilket är ditt favorit julgodis? Tipsa gärna så att jag inte missar att göra några i år.

2