boktips,  LÖPNING & TRÄNING

BOKTIPS FÖR LÖPMALAR

Så här när solen äntligen börjar skina så börjar tankarna vandra mot sommaren och sommaren brukar innebära bokläsning för mig. Visst kan jag gotta ned mig i böcker de andra årstiderna också, men just till sommaren brukar jag bunkra upp ett gäng med nya böcker. Just nu står det en liten trave på mitt nattduksbord, men de hinns nog med bara jag sätter igång. För är jag väl igång då slukar jag böcker som den värsta bokmal.
140218

Nåväl, ovan är de böcker jag slukat i ämnet löpning är så klart Born to run, är nog den bästa och mest inspirerande bok jag läst!

140219
#Born to run

Har du inte läst den LÄS! Är du halvintresserad av löpning och vill få lite inspiration och en liten kick i baken läs Martinas Haags lättlästa bok “Heja heja” Hon är ju så humoristisk och med “kan hon så kan jag” feeling. (Tar bara ett par timmar att läsa).
Även Haruki Murakamis bok ” Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” är så sinnlig och inspirerande.

Ibland böcker där du får konkreta tips om löpning så äger jag i dagsläget två, de köptes precis när jag hade börjat att löpträna.
“Löparens nya handbok” från iFORM som verkligen har grundläggande tips och klädsel, mat och lite träningsplaner hur du kommer igång och tar dig vidare mot 5 km, milen samt en halvmara.
“Löpträning” heter den anda boken skriven av Ingmarie Nilsson som även har en inspirerande blogg att följa! Upplägget är klassiskt med tips om hur man tränar för att nå vissa distanser, mat, styrketräning, teknik, mål och om skador.
Och till sommaren mellan mina långpannor när jag latar mig i solen vill jag naturligtvis ha dessa i min närhet.

120218_1
#Most wanted!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *