♥ kidsen,  FAMILJ,  LIVET,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  träning

SKOGSHAJK & TRAILLÖPNING

Igår fångade vi dagen struntade i alla måsten och stack till skogs för en grillning efter lunch (sen lunch m a o :) med våra yngsta familjemedlemmar.

140220_1
#Skogshajk

Ingen snö igår i denna härliga urskog som är täckt med mossa. Ett trevligt sätt att fylla på batterierna. Minstingen (ej hunden) hade föreläsning om istiden och alla flyttblock. :)
140220_3
#Carpe Diem…

140220_4

Direkt efter hemkomst slängde vi på oss löparkläderna maken och jag och bestämde oss för att kolla om det var barmark i favorit trailen och det var det!

Åh! Ren och skär glädje att springa denna sträcka vid vattnet tur och retur! Jag tassar, steppar, trampar, kliver på, parerar steg i denna kuperade terräng med berg, stenar rötter och träd. Jag springer i denna terräng tusen gånger hellre än en trist 5 km asfaltslöp. Detta är cardioträning de luxe! Pulsen kommer igång och man använder så många muskler och senor i kroppen! Inte undra på att jag gillar Tjurruset och The run (som visserligen var en snäll variant av traillopp).

Tips till er som tycker att löpträningen fastnat på en platå eller bara känns trist är att köra i samma terräng! Testa en stig i skogen eller kör obanat. Kommer bitvis inte gå fort men känslan! Känslan är enorm, att kroppen får jobba och hjärnan går på högvarv så att man inte ska snubbla eller halka.
140220_2
#Trail baby trail! ♥ 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *