en halvmara i månaden,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  mot maran,  träning

EN HALVMARA I MÅNADEN – MAJ

06:00 intog jag en skål havregrynsgröt med socker och mjölk samt en kopp kaffe.

Jag hade bestämt mig på en halvminut då jag vaknade att idag var det dags att köra månads utmaningen “en halvmara i månaden”.

Igår regnade det och jag började att känna mig hes. Bara hes, inte ont i halsen eller så. Senare på kvällen utfärdades en klass 1 varning med skyfall längst Upplandskusten så det var bara att ställa sig in på en antågande förkylning och dåligt väder.
Men så, helt oväntat så blev det inte alls då.

Straxt efter 0800 begav jag mig ut i det sköna pollenfria vädret, lite lätt molnigt som efter halva distansen sprack upp och solen värmde gött.  Ett perfekt väder för löparlinne och shorts. Hade inga krav på att köra 21 km utan bara känna efter vad kroppen sa.
Kroppen, benen och framförallt pannan sa, spring! Jag har inte ont jag ska inte sätta några demoner på axlarna idag.
Och km efter km avverkades i lugnt tempo medan jag lyssnade ikapp på min favoritpodd Maratonpodden. Tre hela avsnitt blev det!
Rekommenderar starkt de senaste. Roligt att höra om Rune Larssons tankar om “intervall eller fartlekmänniskor”. Tror minsann att jag ska prova på det där med fartlek, det gör jag så sällan eftersom jag är så strukturerad ;)
140520_1
#Enhalvmaraimånaden

Nepp! Mycket ska hinnas med idag (innan regnstormen kommer) bla hämta ut ett efterlängtat paket, städning, tvätt, mat, jobb och vårkonsert ikväll! Apropå mat/bak, så gjorde jag en smarrig variant av rabarberkompott paj till gårdagskvällens måndagsmys! Recept kommer under veckan.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *